See Think Do Care

Het STDC-model is overzicht gemaakt om de volledige klantreis te visualiseren. Het bestaat uit 4 stappen: See, Think, Do en Care waarbij iedere stap voor een volgende fase in de customer journey staat. Van het eerste contact met een potentiële klant tot de klant vasthouden na de aankoop.

See

De See-fase draait vooral om zichtbaarheid. De klant heeft wel interesse in een dienst of product, maar de koopintentie is nog afwezig. Dit is de fase waarin marketingkanalen worden ingezet om, als merk, bekendheid te krijgen in de doelgroep. Al voordat de klant daadwerkelijk klaar is om te kopen zorg je ervoor dat hij of zij weet dat je het merk bestaat.

Think

In de Think-fase neemt de koopintentie van de klant toe. De klant weet nu zelf waar hij of zij naar zoekt en gaat de perfecte aanbieder zoeken. In deze fase is het belangrijk om goed vindbaar te zijn op kanalen waar de klant zelf zoekt en aangeven wat jouw product meer biedt dan het product van een concurrent.

Do

De Do-fase is de fase waar de echte aankoop plaats moet vinden. De klant gaat nu iets doen, namelijk kopen. De klant weet nu al dat je bestaat, weet wat jouw product te bieden heeft, nu is het belangrijk duidelijk te maken waarom die klant voor jouw winkel moet kiezen. Hier zijn een duidelijke call-to-action en USP’s van de winkel relevant.

Care

In de Care-fase zijn we na de aankoop gekomen. De omzet is binnen, nu is het tijd om die klant vast te houden. Probeer de klant tevreden te houden met goede service na het kopen en tracht extra waarde te creëren door bijvoorbeeld een review te vragen aan de klant die andere potentiële klanten over de streep kan trekken. Daarnaast is dit de fase waarin we proberen van één keer klant naar een herhaalaankoop te gaan om trouwe klanten over te houden.

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.