Wat is content?

Content is een heel breed woord dat vaak voorkomt, voornamelijk in de wereld van marketing & communicatie. Het woord ‘content’ betekent letterlijk een idee dat wordt weergegeven via een medium. Dit kan een foto of video zijn op >Facebook< of >Instagram<, maar ook een blog zit vol content in de vorm van tekst. Deze tekst is dus ook een vorm van content! Andere vormen van content zijn:

  • >Landingspagina<
  • >SEO-teksten<
  • Evenementen
  • Advertenties
  • Flyers
  • Posters
  • Kunst

Content in marketing

Tussen reguliere content en content in de wereld van >social media marketing< zit een belangrijk verschil: contentmarketing heeft altijd een specifiek doel en is gemaakt voor een specifieke doelgroep. Daarom zie je ook vaak een contentstrategie, zo weet een bedrijf exact hoe ze hun content moeten afstemmen op de doelgroep en het medium waarop de content geplaatst wordt. Binnen contentmarketing zijn ook 2 verschillende categorieën te onderscheiden: >Stock content< en >flow content<.

Waarom is content zo belangrijk?

In principe kan marketing niet zonder content, het is dus erg belangrijk voor jouw bedrijf om dit goed aan te pakken! Zonder goede content bereik je immers niet jouw doelgroep en blijft je naam niet in hun gedachten. Het komt vaak voor dat bedrijven niet (voldoende) aanwezig zijn op de plekken waar de doelgroep veel tijd doorbrengt, namelijk Facebook, Instagram en andere sociale media kanalen. Dit komt simpelweg vaak door tijdgebrek. Is dit het geval? Dan kun je altijd een social media bureau inschakelen. Zo kun jij jouw werk blijven doen en worden je social media kanalen tiptop in orde gehouden!

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.