Wat is een leadcampagne?

Een leadcampagne is één van de optimalisatiemogelijkheden binnen Facebook adverteren. Zoals de naam verklapt is het een campagne specifiek gericht op het verzamelen van leads. Dit kan uiteraard met een invulformulier op de website, maar de leadcampagne gebruikt de data van Facebook om effectiever te adverteren. Facebook weet de naam, het e-mailadres en telefoonnummer van een persoon aangezien hij of zij die informatie gebruikt om in te loggen.

Als iemand op een advertentie in een leadcampagne klikt gaat iemand niet naar de website maar opent een lead formulier. Facebook vult automatisch het formulier in met naam, e-mail, telefoonnummer en eventueel extra informatie zoals woonplaats. Dit maakt het erg eenvoudig voor een potentiële klant om het lead formulier te versturen. Iemand hoeft enkel te bevestigen dat de informatie klopt en of ze het formulier willen verzenden. Doordat het zo simpel is wordt de kans dat iemand na het klikken op de advertentie daadwerkelijk gegevens achterlaat enorm vergroot en komen er vrijwel altijd meer leads binnen dan met een advertentie die naar de website gaat. Ben je zelf nog niet bezig met een leadcampagne? Denk dan is aan social media uitbesteden.

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.