Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een social mediaplatform dat zich richt op het onderhouden van je zakelijke netwerk. Je gebruikt dit platform om verbinding te maken met nieuwe personen uit dezelfde branche, professionele relaties te versterken en voor het vinden van een baan of stage. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van jouw netwerk en ‘connect’ je met zakenrelaties, (oud-) collega’s en studiegenoten. Maar LinkedIn is méér dan dat. Het is ook een geschikt platform om jezelf te profileren als expert in jouw vakgebied én het is een bron met oneindig veel kwalitatieve vakinformatie. 

Wat is een LinkedIn pagina?

Een LinkedIn pagina is een digitaal cv van je werkervaring en vaardigheden. Je plaatst hier bijvoorbeeld een samenvatting over jezelf, deelt je contactgegevens, voegt hyperlinks toe naar belangrijke webpaginas, beschrijft je vorige werkgevers en je huidige werkgever, geef je aan welke studies je gedaan hebt en welke certificaten je hebt behaald. 

LinkedIn voor bedrijven

Een bedrijfspagina op LinkedIn biedt kansen om potentiële klanten, (toekomstige) medewerkers en samenwerkingen te vinden. Je kunt op je pagina waardevolle kennis delen door blogs te schrijven, updates te delen die laten zien wat je doet en vacatures te plaatsen zodat potentiële kandidaten jou weten te vinden. 

Content is king!

En vooral bij LinkedIn. Schrijf je goede content wat in de smaak valt bij jouw doelgroep dan zorgt dit voor een betere online vindbaarheid. Voordat je van start gaat is het belangrijk dat je een overzicht krijgt van jouw (bestaande) content en dit te verzamelen. Hierbij is het handig om een contentkalender aan te maken. 

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.