Social Media Hulp bestaat 10 jaar 🎉

10 vragen aan Frank Luten

Social Media Hulp bestaat 10 jaar 🎉

10 vragen aan Frank Luten

#10VRAGENAAN: analyticus FRANK! 📈 Deze Teamleider Adverteren stimuleert niet alleen zijn hersenen met zijn social media analyses, maar steekt ook veel tijd in de schaaksport. ♟ Wil je weten hoeveel tijd hij daar wel niet aan kwijt is? Je leest het hier! 👇

1 Wat is je favoriete social media platform?

Youtube. Facebook en Instagram zijn verschrikkelijk en ik zou mijn accounts vandaag nog volledig deleten als ik niet bij SMH zou werken. Alleen maar ‘windowdressing’ op deze platformen en naar mijn mening de oorzaak van heel veel leed bij vooral jongeren die denken aan het zogenaamd ‘perfecte plaatje’ te moeten voldoen. Youtube is fantastisch en hier kijk ik vooral veel naar livestreams schaken en politieke debatten in de tweede kamer.

2 Wat is je favoriete emoji?

👍 Deze gebruik ik denk ik het vaakste. Lekker makkelijk en kort antwoorden, iets wat mij in het persoonlijke contact vaak niet zo goed lukt 😉

3 Wat doe je graag in je vrije tijd?

Schaken. Schaken is mijn hobby vanaf mijn 8e ongeveer. Vroeger op mijn schaakcomputer die ik ooit eens cadeau heb gekregen, maar vanaf mijn studententijd online. Eerst op Yahoo en vanaf 2015 op chess.com. Speel voor Blitz (3 min denk tijd voor een heel potje) en soms ook ‘Bullet’ (1 min denktijd voor een heel potje). Heb vanaf 2015 ruim 28.000 potjes gespeeld, dus reken maar uit hoeveel potjes dat per dag zijn gemiddeld ;). Qua rating doe ik het ook vrij aardig, zit bij de beste 2% a 3% van de wereld.

4 Wat is het leukste aan werken als Teamleider Adverteren?

Vind het vooral leuk om (nieuwe) campagneplannen te maken en op basis van data-analyse de juiste keuzes te maken om steeds verder te optimaliseren om het maximale resultaat uit iedere euro van de klant te halen. Is toch super om zo onze klanten enorm te helpen om hun bedrijf te laten groeien/opschalen en dat wij daarin een belangrijke bijdrage leveren of zelfs bepalend zijn.

5 Wist je waar je aan begon toen je bij SMH kwam?

Ja, aan een avontuur samen met een vriend. Inhoudelijk eigenlijk niet echt. Was ook een bewuste keuze. Allan en ik zijn al vrienden vanaf de middelbare school en het kwam wel eens ter sprake om samen te gaan werken. Dat zou toch mooi zijn. Ruim 5,5 jaar geleden vielen alle puzzelstukjes op de goede plek en hebben we het gewoon gedaan. Een avontuur dat eigenlijk alleen maar groter is geworden sindsdien. Zou toch fantastisch zijn als we de 1.000 klanten halen en toen ik begon waren het er 23 geloof ik 😉

6 Beste Social Media grap die je hebt gemaakt?

Geen idee. Ik ben een wandelende grappenmaker op kantoor en doe niet anders eigenlijk. Echte kantoorhumor doe ik niet aan mee, want ik kan er slecht tegen als steeds mijn muis verstopt is, beeldscherm verwisseld of toetsenbord gemanipuleerd. Ik houd het meer bij woordgrappen en die maak ik continu. Iedereen kan hierbij leidend voorwerp zijn, het is maar net wat er in mijn hoofd borrelt op dat moment.

7 Steenwijk, Rotterdam of Amsterdam?

Amsterdam. Steenwijk ben ik opgegroeid tot mijn 18e en zal altijd wel als ‘thuiskomen’ voelen als ik de Steenwieker Toren weer zie, maar ben inmiddels wel gewend aan veel meer levendigheid. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe kroegen, musea, restaurants etc. Ook de meer stadse, open minded mentaliteit in de stad spreekt mij meer aan, alhoewel de boeren nuchterheid ook wel weer iets heeft.

8 Welk feestje zou je echt nog eens heen willen gaan?

Burning Man. Dit is wel echt bucket list. Heerlijk open minded en wereldwijd toch wel een van de meest legendarische, niet standaard festivals. En op een unieke locatie midden op een zoutvlakte, fantastisch!

9 Op welk drankje ga jij het lekkerst?

Gewoon op een heerlijke koude Heineken over het algemeen. Af en toe thuis drink ik liever een goede borrel, colaatje met flinke scheut rum is dan favoriet.

10 Welke plek zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Binnenlanden Afrika; hoe primitiever hoe beter. Lijkt mij fantastisch om te ervaren hoe zij met minimale middelen leven en gelukkig zijn. Daarnaast zou het mij super lijken om bijv. nog eens 3 maanden vrijwilligerswerk te doen in Afrika en daar echt te leven in de samenleving. Wat ik dan moet doen maakt mij niet zoveel uit, mag fysieke arbeid zijn en anders zou ik graag les geven en dan zou het waarschijnlijk iets met rekenen/cijfers/wiskunde zijn. 😉