Social Media Hulp bestaat 10 jaar 🎉

10 vragen aan Niels Schilder

Social Media Hulp bestaat 10 jaar 🎉

10 vragen aan Niels Schilder

#10VRAGENAAN: onze Niels. 🤠 Trotse baas van kantoorhond Harrie en op en top creatieveling, zowel op het gebied van social media als muziek. Wist je dat hij ooit vrienden is geworden met de welbekende Technoviking? 🧔 Hoe? Dat lees je hier:

1 Wat is het leukste aan werken als content manager? 

Echt elke dag is anders. Dat zegt natuurlijk iedereen maar bij ons is het écht zo. Als er iets in het nieuws gebeurt waar we op in gaan spelen bijvoorbeeld. Dan ziet je dag er ineens heel anders uit dan je om 08:55 had gedacht! 

2 Wat is je favoriete social media platform?

Facebook! Ik hou van diversiteit, zo ook in mensen. Op facebook is echt iedereen aanwezig: van de dorpsgek, BN-er tot je lokale slager en buurman. Waar kom je zo’n bonte verzameling tegenwoordig nog tegen, behalve op het kantoor van SMH?

3 Wat is je favoriete emoji? 

De huilen van het lachen smiley, lachen is namelijk het antwoord op een hele hoop dingen!

4 Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Muziek maken, documentaires kijken, vooral als het over misdaad gaat. Ik ben groot fan van Peter R de Vries, ik heb alle afleveringen minstens 2x gezien! Daarnaast ga ik graag met hond Harrie erop uit en cabrio rijden als de zon schijnt (ook met Harrie).

5 Wat is je favoriete sneaker? 

Dat zijn er meerdere en dat verschilt per week, maar momenteel ben ik weer helemaal verliefd op m’n Air Max 180 Terra die alleen in Azië is uitgegeven.

6 Welk liedje beschrijft jouw leven het best? 

Pizza, pizza, whooo pizza! Of Bohemian Rhapsody van Queen: lang van stuk, je vraagt je constant af ‘waar gaat het over en waar gaat het naar toe?’ Maar nu ik dit zo typ is dit echt de soundtrack die bij Frank hoort. Dus ik hou het bij Pizza..  ff wachten nog… pizza!

7 Welk feest is het vetste waar je ooit hebt gedraaid?

Ik heb op een hoop gekke plekken gestaan, maar de Unmute us demonstratie in Groningen in 2021 zal ik nooit meer vergeten. Dit mondde uit in een soort Love Parade met duizenden emotionele mensen die allemaal weer die ontlading voelden die we zo missen. *pinkt traantje weg*

8 Vertel je mooiste festival-ervaring: 

Begin jaren 2000 was ik op een festival in Duitsland. Bij 1 van de stages stond een kerel van een meter of 2, hij zag eruit als een viking. Ik bood hem een sigaret aan en we kwamen aan de praat – het was een super aardige kerel en hij heeft toen 2 dagen op ons ‘kamp’ verbleven. Deze man is nu bekend als The Techno Viking, een viraal icoon op social media.

9 Wat is je favoriete meme?

De Leonardo di Caprio meme, samen met een vriend heb ik hier al jaren een running gag mee lopen op instagram. Mensen sturen ons van over de hele wereld Leonardo memes toe en m’n Iphone herkent hem inmiddels als een familielid/persoon.

10 Wat is je favoriete quote? 

‘Spreek ik mezelf tegen dan heet dat verandering’ – deze zorgt ervoor dat ik nooit oog- of oorkleppen op heb. Tunnelvisie heb ik een broertje dood aan.

Niels Schilder