Wat is een hashtag?

Op Social Media worden er veel hashtags gebruikt. Dit zijn woorden met een # teken ervoor. Bijvoorbeeld #website of #socialmedia. Dit #teken wordt hash genoemd, of ook wel hekje. Een hashtag is dus een woord(combinatie) waar een hekje voor wordt geplaatst! 

Waarom gebruiken we hashtags op Social Media?

Het gebruiken van hashtags maakt het makkelijker om te zoeken op Social Media. Je vergroot dus eigenlijk je bereik op je social media pagina’s. Hashtags zijn ooit geïntroduceerd op Twitter en worden inmiddels door elk social media platform (Twitter, Facebook, instagram, Tiktok en Linkedin) toegepast. Heb je een foto geplaatst van een auto? Dan kun je in de hashtags het merk, het bouwjaar, de locatie en de onderdelen van de auto benoemen. Iedereen die zoekt op deze hashtags, ziet dan jouw foto of video voorbij komen!

Hashtags kunnen ook worden gebruikt om (politieke) zaken extra nadruk te geven. Zo kunnen hashtags wereldwijd viral gaan en daadwerkelijk een verandering teweeg brengen!

Wist je dat… je op Instagram zelf ook hashtags kunt volgen? Bijvoorbeeld de hashtag #interieur: alle berichten die met deze hashtag worden geplaatst, verschijnen dan in jouw tijdlijn!

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.