Wat is een contentkalender?

Als bedrijf heb je er vast eens van gehoord en wellicht gedacht: dat is misschien wat voor mijn marketing en social media. Dat is zeker geen gek idee, want dit is hartstikke handig! Een contentkalender is een overzicht voor een bepaalde periode (neem de maand juni) waarop je direct kunt zien wat, wanneer, waar en hoe je content gaat publiceren voor op bijvoorbeeld social media. Je kunt hier al je ideeën neerzetten zoals inhakers, feitjes, tips of quotes. Zo vergeet je niet dat je nog iets moet posten voor bijvoorbeeld op vaderdag.

Waarom een contentkalender?

Door je ideeën vooraf in de kalender te zetten voorkom je dat je op de dag zelf plots moet gaan nadenken over ‘wat te posten’. Hierdoor zorg je voor een constante stroom aan content. Hiermee bespaar je tijd en werk je efficiënter.

Kan ik zelf een contentkalender maken?

Tuurlijk kun jij dat zelf. Maar wij willen dat ook doen voor je, mits je klant bent natuurlijk. Wij hebben een contentkalender template die wij voor al onze klanten inzetten. Daarnaast werken wij met Kontentino waarin een handig overzicht staat van al jouw social mediaberichten. Je kunt hier zelf ook inspiratie delen met ons. Zo kom je tot een goed gevulde contentkalender.

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.