Picture of Irene

Irene

Besteed jij je social media al uit?

Social media is niet meer weg te denken uit ons persoonlijke leven. Ga maar eens na: hoeveel apps heb jij op je telefoon staan? Social media maakt communiceren makkelijk, snel en leuk! Ook zakelijk liggen er veel kansen. Online actief zijn zorgt onder andere voor meer zichtbaarheid, branding én voor veel interactie. Denk je nu: pfff… daar heb ik toch geen tijd voor? We’ve got your back! Lees hier 5 redenen waarom je socials uitbesteden dé oplossing is.

In deze blog

Tijd, tijd en nog eens tijd!

Ben je veel onderweg? Of heb je de hele dag door klanten in je kledingwinkel, autozaak of bakkerij? Dan wil je natuurlijk niet met je neus in een telefoon of laptop zitten! Social Media kost tijd en die tijd gebruik je liever voor je core business: logisch! Daarnaast is het bijna een extra baan om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, nieuwtjes en trends omtrent Social Media. Een professioneel Social Media bureau neemt graag alles uit handen, zodat jij tijd overhoudt voor je échte werk!

Een social media bureau weet wat werkt!

Zoals we al zeiden; het is bijna een tweede baan om op de hoogte te blijven van actuele trends. Je doet het er niet zomaar even bij. In de wereld van social media gelden bepaalde regels, net als bij ieder ander bedrijfsplan. Wat werkt en wat is een absolute no go? Een Social Media bureau weet wat wel en niet werkt! Zij zijn dag en nacht online actief, volgen regelmatig trainingen, en hebben natuurlijk ervaring opgedaan bij andere bedrijven. Het enige wat jij hoeft te doen? Je doelstellingen delen! Op basis van jouw doelen wordt er een online merkstrategie gebouwd. Wil je bijvoorbeeld meer interactie met je publiek? Dan zorgt een Social Media Bureau voor posts die reacties opleveren. Denk hierbij aan de welbekende polletjes of tegels met een vraag erop (‘Hoe heet jouw eerste huisdier?’). Een merkstrategie houdt dus eigenlijk in dat er een langetermijnplan wordt gemaakt om naamsbekendheid te creëren en een vaste fanbase te onderhouden. Dit plan bestaat uit een contentkalender met diverse thema’s, inzicht in je doelgroep (wie zijn eigenlijk je klanten?) en een herkenbare huisstijl. Door gebruik te maken van één stijl op zowel je socials als op je website zorg je ook voor herkenbaarheid. En natuurlijk maken prachtige teksten met het juiste woordgebruik, slimme hashtags en een bijpassende afbeelding of video het af!

Over merkstrategie gesproken… Wat levert social media je eigenlijk op?

Allemaal leuk en aardig dat je er zelf geen tijd aan kwijt bent en dat je kennis in huis hebt, maar wat levert het eigenlijk op om actief te zijn op social media? Nou, veel! Allereerst zorgt het ervoor dat je als bedrijf zichtbaar bent. Zichtbaarheid creëert automatisch een vertrouwd gevoel bij de consument. Vanaf hier begint het balletje te rollen en ontstaat er interactie en betrokkenheid. Vaak is het zo dat klanten die een bedrijf volgen op Social Media, ook eerder geneigd zijn een product te kopen of een dienst af te nemen. Wil je meer weten over de voordelen van Social Media voor jouw bedrijf? Check dan eens deze blog!

Niet 1, niet 2 maar een heel team specialisten!

Kennis bundelen maakt sterker! Van de designer tot de advertentie specialist: een Social Media bureau heeft alle specialiteiten in huis. Zo nemen we jouw hele bedrijf ‘onder handen’. De designer bouwt een toffe huisstijl, jouw advertentie specialist zorgt voor een campagneplan om dikke leads (potentiële nieuwe klanten) binnen te halen en jouw Social Media manager creëert continuïteit op de tijdlijn van jouw socials. Daarnaast inspireren collega’s elkaar ook regelmatig in brainstorm sessies of tijdens groepstrainingen, om weer toffe vernieuwende content te kunnen schrijven. Een Social Media Bureau staat nooit stil! 😄

Nooit meer periodes van stilte en altijd volop inspiratie!

De ene week 3 berichten en vervolgens 2 weken radiostilte… Herkenbaar? Juist op Social Media is het ontzettend belangrijk om consistent berichten te plaatsen. Dat betekent minimaal 1 tot 3 posts per week! Waarom? Een bedrijf die regelmatig iets plaatst is veel leuker om te volgen, toch? Nu snappen wij ook wel dat het best lastig is om wekelijks weer met iets nieuws of creatiefs te komen en dat het er snel bij inschiet in de loop van de dag. Gelukkig bestaat een Social Media Bureau uit allemaal creatievelingen boordevol inspiratie. Hoef jij niet meer je hoofd te breken op leuke inhakers.

Dus, kort samengevat…

Je social media kanalen uitbesteden scheelt jou als ondernemer mega veel tijd en stress. Tegelijkertijd krijg je er bakken vol inspiratie, creativiteit en naamsbekendheid voor terug. Zonder er iets voor te hoeven doen! Dat klinkt als muziek in de oren toch? 🎵

Twijfels? Wij gaan graag met je in gesprek! Wij zijn al 10+ jaar actief binnen de Social Media en kunnen dus wel zeggen dat we ervaring hebben. Ons enthousiaste team bestaat uit Social Media Managers en Advertentie Specialisten, die erop gebrand zijn het beste resultaat voor jouw ‘’online leven’ te behalen! Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor meer informatie via dit contactformulier. Of doe een belletje, mag natuurlijk ook altijd! 

Ook jouw Social Media laten uitbesteden?

Ook jouw social media bij ons achterlaten? Ontdek hoe wij al 200+ klanten verder helpen met hun social media

Meer lezen?

4 boxes with text inside
Online Adverteren Uitbesteden
Michael

Wat is het ‘See, Think, Do, Care’ (stdc) model?

In de digitale wereld van vandaag is het essentieel voor elk bedrijf om zijn online aanwezigheid effectief te beheren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw producten of diensten de juiste doelgroep bereiken? Hoe weet je welke strategieën effectief zijn en welke aanpassingen nodig zijn om de resultaten te verbeteren? Het antwoord ligt in het begrijpen en toepassen van het STDC-model – een krachtig kader voor online adverteren.

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Irene

Wat worden dé 4 social trends in 2024?

De laatste maanden van 2023 vliegen om. Van Black Friday deals vallen we in de kerstdrukte en voor je het weet sta je met familie en vrienden te proosten op een knallend nieuwjaar. 2024, here we come! En ja, ook in 2024 blijft Social Media belangrijker dan óóit. Bestaande trends worden nog populairder, maar sommige trends worden ook in een vernieuwd jasje gestoken óf zijn zelfs compleet nieuw. Wij hebben de 4 belangrijkste trends op een rij gezet. Pak een kop koffie en lees snel verder!

Lees verder »
Online Adverteren Uitbesteden
Michael

Online Adverteren in 2024? Deze trends ziet Social Media Hulp

2023 was voor de online advertentiewereld een turbulente tijd. De ene na de andere maatregel vanuit de EU wordt opgelegd om adverteren eerlijker en privacyvriendelijker te maken. Belangrijke ingrepen, maar wel ingrepen waar onze adverteerders goed mee om moeten leren gaan.

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Charlotte

10 veelvoorkomende blunders op social media

Je denkt misschien dat het een eitje is. Je maakt zakelijke accounts aan op Facebook, Instagram, LinkedIn en/of Twitter. Je streeft ernaar om geweldige content te creëren en deelt een voorproefje van je nieuwste product of vertelt iets over je diensten. Elke dag check je of er nieuwe likes of volgers zijn bijgekomen. Maar al snel merk je dat het lastiger is dan verwacht en weinig impact heeft. Hoe kan dat? Waarschijnlijk maak je een van deze veelvoorkomende fouten!

Lees verder »
Man falling into hole
Social Media Uitbesteden
Lucas Kloeten

Valkuilen wanneer je zelf met social media begint

Tegenwoordig kun je er simpelweg niet meer omheen: Social media. Het is iets waarvan je al snel kan denken: “Dat doe ik wel effe”. Maar toch blijkt vaak uit de praktijk dat je dit toch niet “effe” doet! 😉 Je neemt je voor om elke dag wat te plaatsen op je tijdlijn, maar omdat je het zo druk hebt verlies je deze taak al snel uit het oog. Of je weet gewoon niet wat je erop zou moeten zetten. Zelf je social media onderhouden? Bij deze de meest voorkomende valkuilen!

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Charlotte

Zo kies je de juiste social media kanalen voor jouw bedrijf

In de moderne zakenwereld is een sterke online aanwezigheid en socialmediamarketing essentieel voor het succes van bijna elk bedrijf. Echter, met zoveel verschillende socialmediaplatformen om uit te kiezen kan het lastig zijn om te bepalen welke kanalen je het beste in kunt zetten. Hoe weet je of je hier de juiste keuze in maakt? Je leest het in deze blog!

Lees verder »