Irene

Irene

Besteed jij je social media al uit?

Social media is niet meer weg te denken uit ons persoonlijke leven. Ga maar eens na: hoeveel apps heb jij op je telefoon staan? Social media maakt communiceren makkelijk, snel en leuk! Ook zakelijk liggen er veel kansen. Online actief zijn zorgt onder andere voor meer zichtbaarheid, branding én voor veel interactie. Denk je nu: pfff… daar heb ik toch geen tijd voor? We’ve got your back! Lees hier 5 redenen waarom je socials uitbesteden dé oplossing is.

In deze blog

Tijd, tijd en nog eens tijd!

Ben je veel onderweg? Of heb je de hele dag door klanten in je kledingwinkel, autozaak of bakkerij? Dan wil je natuurlijk niet met je neus in een telefoon of laptop zitten! Social Media kost tijd en die tijd gebruik je liever voor je core business: logisch! Daarnaast is het bijna een extra baan om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, nieuwtjes en trends omtrent Social Media. Een professioneel Social Media bureau neemt graag alles uit handen, zodat jij tijd overhoudt voor je échte werk!

Een social media bureau weet wat werkt!

Zoals we al zeiden; het is bijna een tweede baan om op de hoogte te blijven van actuele trends. Je doet het er niet zomaar even bij. In de wereld van social media gelden bepaalde regels, net als bij ieder ander bedrijfsplan. Wat werkt en wat is een absolute no go? Een Social Media bureau weet wat wel en niet werkt! Zij zijn dag en nacht online actief, volgen regelmatig trainingen, en hebben natuurlijk ervaring opgedaan bij andere bedrijven. Het enige wat jij hoeft te doen? Je doelstellingen delen! Op basis van jouw doelen wordt er een online merkstrategie gebouwd. Wil je bijvoorbeeld meer interactie met je publiek? Dan zorgt een Social Media Bureau voor posts die reacties opleveren. Denk hierbij aan de welbekende polletjes of tegels met een vraag erop (‘Hoe heet jouw eerste huisdier?’). Een merkstrategie houdt dus eigenlijk in dat er een langetermijnplan wordt gemaakt om naamsbekendheid te creëren en een vaste fanbase te onderhouden. Dit plan bestaat uit een contentkalender met diverse thema’s, inzicht in je doelgroep (wie zijn eigenlijk je klanten?) en een herkenbare huisstijl. Door gebruik te maken van één stijl op zowel je socials als op je website zorg je ook voor herkenbaarheid. En natuurlijk maken prachtige teksten met het juiste woordgebruik, slimme hashtags en een bijpassende afbeelding of video het af!

Over merkstrategie gesproken… Wat levert social media je eigenlijk op?

Allemaal leuk en aardig dat je er zelf geen tijd aan kwijt bent en dat je kennis in huis hebt, maar wat levert het eigenlijk op om actief te zijn op social media? Nou, veel! Allereerst zorgt het ervoor dat je als bedrijf zichtbaar bent. Zichtbaarheid creëert automatisch een vertrouwd gevoel bij de consument. Vanaf hier begint het balletje te rollen en ontstaat er interactie en betrokkenheid. Vaak is het zo dat klanten die een bedrijf volgen op Social Media, ook eerder geneigd zijn een product te kopen of een dienst af te nemen. Wil je meer weten over de voordelen van Social Media voor jouw bedrijf? Check dan eens deze blog!

Niet 1, niet 2 maar een heel team specialisten!

Kennis bundelen maakt sterker! Van de designer tot de advertentie specialist: een Social Media bureau heeft alle specialiteiten in huis. Zo nemen we jouw hele bedrijf ‘onder handen’. De designer bouwt een toffe huisstijl, jouw advertentie specialist zorgt voor een campagneplan om dikke leads (potentiële nieuwe klanten) binnen te halen en jouw Social Media manager creëert continuïteit op de tijdlijn van jouw socials. Daarnaast inspireren collega’s elkaar ook regelmatig in brainstorm sessies of tijdens groepstrainingen, om weer toffe vernieuwende content te kunnen schrijven. Een Social Media Bureau staat nooit stil! 😄

Nooit meer periodes van stilte en altijd volop inspiratie!

De ene week 3 berichten en vervolgens 2 weken radiostilte… Herkenbaar? Juist op Social Media is het ontzettend belangrijk om consistent berichten te plaatsen. Dat betekent minimaal 1 tot 3 posts per week! Waarom? Een bedrijf die regelmatig iets plaatst is veel leuker om te volgen, toch? Nu snappen wij ook wel dat het best lastig is om wekelijks weer met iets nieuws of creatiefs te komen en dat het er snel bij inschiet in de loop van de dag. Gelukkig bestaat een Social Media Bureau uit allemaal creatievelingen boordevol inspiratie. Hoef jij niet meer je hoofd te breken op leuke inhakers.

Dus, kort samengevat…

Je social media kanalen uitbesteden scheelt jou als ondernemer mega veel tijd en stress. Tegelijkertijd krijg je er bakken vol inspiratie, creativiteit en naamsbekendheid voor terug. Zonder er iets voor te hoeven doen! Dat klinkt als muziek in de oren toch? 🎵

Twijfels? Wij gaan graag met je in gesprek! Wij zijn al 10+ jaar actief binnen de Social Media en kunnen dus wel zeggen dat we ervaring hebben. Ons enthousiaste team bestaat uit Social Media Managers en Advertentie Specialisten, die erop gebrand zijn het beste resultaat voor jouw ‘’online leven’ te behalen! Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor meer informatie via dit contactformulier. Of doe een belletje, mag natuurlijk ook altijd! 

Ook jouw Social Media laten uitbesteden?

Ook jouw social media bij ons achterlaten? Ontdek hoe wij al 200+ klanten verder helpen met hun social media