Picture of Irene

Irene

Wat worden dé 4 social trends in 2024?

De laatste maanden van 2023 vliegen om. Van Black Friday deals vallen we in de kerstdrukte en voor je het weet sta je met familie en vrienden te proosten op een knallend nieuwjaar. 2024, here we come! En ja, ook in 2024 blijft Social Media belangrijker dan óóit. Bestaande trends worden nog populairder, maar sommige trends worden ook in een vernieuwd jasje gestoken óf zijn zelfs compleet nieuw. Wij hebben de 4 belangrijkste trends op een rij gezet. Pak een kop koffie en lees snel verder!

In deze blog

Hashtags op Instagram

Nu horen wij je denken: ‘Ach, die eeuwige hashtags, dat gebruiken we al jaren.’ Klopt! Maar dit is een iets andere insteek. Je kunt namelijk een eigen hashtag introduceren, die mensen vervolgens kunnen volgen. Hoe dat zit? Neem bijvoorbeeld #socialmediahulptotherescue. Deze hashtag kun je volgen, en vervolgens zie je alle posts in je tijdlijn die geplaatst worden onder deze hashtag! Dit betekent dat bezoekers niet per se je pagina hoeven te volgen, maar ook kunnen kiezen voor een hashtag die ze interessant vinden.

Persoonlijke hashtags kun je zo creatief maken als je wilt. Natuurlijk denken wij graag mee over een knaller van een hashtag op jouw social media kanalen!

Short Form Video op alle platformen

Korte video’s, ze zijn niet meer weg te denken uit social media-land. Ook in 2023 speelde de short form video al een grote rol op kanalen zoals Instagram en TikTok. Maar ook andere social media platformen blijven niet achter. Op Facebook kun je al reels maken en ook Youtube heeft een kopje ‘shorts’ geïntroduceerd.

De verwachting is dan ook dat korte filmpjes (max. 60 seconden) in 2024 het internet compleet gaan overnemen. Short form video’s zijn er niet alleen om te entertainen, maar ook om te informeren en inspireren. Zo kun je als webshop met verzorgingsproducten korte tutorials geven, of als autodealer de dikste wagens met een pakkend muziekje presenteren.

Ga jij in 2024 ook de short form video rocken? Jouw persoonlijke Social Media Manager zet graag te gekke video’s in elkaar!

LinkedIn: ooit een zakelijke pagina, steeds persoonlijker

We zijn tegenwoordig transparanter dan ooit. Zowel online als in het echt. Op LinkedIn zien we hier ook een behoorlijke shift. Waar het begon als een professioneel platform om te netwerken, zie je tegenwoordig persoonlijke ervaringen, meningen en creatieve verwikkelingen. Want wie is die persoon achter het profiel? Een mooie kans als bedrijf om te laten zien wie jij bent en te zorgen voor een uniek verhaal! Niet alleen de perfecte momenten, maar ook de imperfecte momenten delen; dat zorgt pas voor verbinding.

Snackable content

Snel, snel, snel. Je kent het wel. Ook op sociale kanalen is de aandachtsspanne van de gemiddelde bezoeker maar kort (7 seconden max, zo blijkt uit meerdere onderzoeken). Dit betekent dat jouw content in die paar seconden een krachtige boodschap moet achterlaten. Dit noemen wij ook wel ‘snackable social media content’. Kleine, behapbare stukjes informatie die opvallen tussen alle andere informatie. Dit kan een korte quote zijn, een infographic of een short form video. Waar je ook voor kiest, efficiëntie is the way to go!

Bonus trend: Social Commerce

Naast deze 4 belangrijkste trends, blijft ook social commerce een belangrijke rol spelen in 2024. Online winkelen is een populaire bezigheid en daarin zien we ook ieder jaar weer een stijgende lijn in het gebruik ervan. Afgelopen jaar heeft 60% van de bedrijven meer verkoop gehaald door het gebruik van Social Media!*

Happy Social 2024!

De conclusie? Ook in 2024 is het belangrijk om actief te zijn op jouw social media kanalen. Zichtbaarheid op social media, samen met een creatieve en professionele uitstraling resulteren in meer verkoop én een vertrouwensband met de klant. Jouw Social Media kanalen zorgen voor meer affectie met je doelgroep, in een digitale wereld waar gerichte uitingen steeds uitdagender worden.

Onze Social Media Experts gaan met liefde voor jou aan de slag om deze trends toe te passen op jouw Social Media kanalen. Happy Social 2024!

Ook jouw Social Media laten uitbesteden?

Ook jouw social media bij ons achterlaten? Ontdek hoe wij al 200+ klanten verder helpen met hun social media

Meer lezen?

4 boxes with text inside
Online Adverteren Uitbesteden
Michael

Wat is het ‘See, Think, Do, Care’ (stdc) model?

In de digitale wereld van vandaag is het essentieel voor elk bedrijf om zijn online aanwezigheid effectief te beheren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw producten of diensten de juiste doelgroep bereiken? Hoe weet je welke strategieën effectief zijn en welke aanpassingen nodig zijn om de resultaten te verbeteren? Het antwoord ligt in het begrijpen en toepassen van het STDC-model – een krachtig kader voor online adverteren.

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Irene

Wat worden dé 4 social trends in 2024?

De laatste maanden van 2023 vliegen om. Van Black Friday deals vallen we in de kerstdrukte en voor je het weet sta je met familie en vrienden te proosten op een knallend nieuwjaar. 2024, here we come! En ja, ook in 2024 blijft Social Media belangrijker dan óóit. Bestaande trends worden nog populairder, maar sommige trends worden ook in een vernieuwd jasje gestoken óf zijn zelfs compleet nieuw. Wij hebben de 4 belangrijkste trends op een rij gezet. Pak een kop koffie en lees snel verder!

Lees verder »
Online Adverteren Uitbesteden
Michael

Online Adverteren in 2024? Deze trends ziet Social Media Hulp

2023 was voor de online advertentiewereld een turbulente tijd. De ene na de andere maatregel vanuit de EU wordt opgelegd om adverteren eerlijker en privacyvriendelijker te maken. Belangrijke ingrepen, maar wel ingrepen waar onze adverteerders goed mee om moeten leren gaan.

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Charlotte

10 veelvoorkomende blunders op social media

Je denkt misschien dat het een eitje is. Je maakt zakelijke accounts aan op Facebook, Instagram, LinkedIn en/of Twitter. Je streeft ernaar om geweldige content te creëren en deelt een voorproefje van je nieuwste product of vertelt iets over je diensten. Elke dag check je of er nieuwe likes of volgers zijn bijgekomen. Maar al snel merk je dat het lastiger is dan verwacht en weinig impact heeft. Hoe kan dat? Waarschijnlijk maak je een van deze veelvoorkomende fouten!

Lees verder »
Man falling into hole
Social Media Uitbesteden
Lucas Kloeten

Valkuilen wanneer je zelf met social media begint

Tegenwoordig kun je er simpelweg niet meer omheen: Social media. Het is iets waarvan je al snel kan denken: “Dat doe ik wel effe”. Maar toch blijkt vaak uit de praktijk dat je dit toch niet “effe” doet! 😉 Je neemt je voor om elke dag wat te plaatsen op je tijdlijn, maar omdat je het zo druk hebt verlies je deze taak al snel uit het oog. Of je weet gewoon niet wat je erop zou moeten zetten. Zelf je social media onderhouden? Bij deze de meest voorkomende valkuilen!

Lees verder »
Social Media Uitbesteden
Charlotte

Zo kies je de juiste social media kanalen voor jouw bedrijf

In de moderne zakenwereld is een sterke online aanwezigheid en socialmediamarketing essentieel voor het succes van bijna elk bedrijf. Echter, met zoveel verschillende socialmediaplatformen om uit te kiezen kan het lastig zijn om te bepalen welke kanalen je het beste in kunt zetten. Hoe weet je of je hier de juiste keuze in maakt? Je leest het in deze blog!

Lees verder »