Wat is een linkpost?

Eigenlijk zegt de naam het al: dit is een social media post of een adverentie met daarin een link naar de website van jouw bedrijf. Zo’n post wordt ook wel een webklik genoemd. Wil je bijvoorbeeld blogs delen op je social media? Dan is een linkpost ontzettend handig! Zet de website url erin, pas de afbeelding aan, voeg een pakkende CTA  toe en klaar is kees. In Facebook heb je ook nog de optie om een CTA-button toe te voegen. Dit is een knop die aanzet om te klikken, zoals ‘Open Link’ of ‘Meer informatie’. 

Waarom linkpost toepassen?

Linkposts zijn een handig middel om verkeer naar je website te sturen. Vooral als je een webshop hebt of veel kennis deelt op je website, is het prettig voor bezoekers van je social media pagina om rechtstreeks naar je website door te kunnen klikken. 

Waar wordt een linkpost vooral toegepast?

Misschien heb je het ook wel eens in je eigen tijdlijn langs zien komen: een afbeelding met een link. Vooral bij adverteren wordt er veel gebruik gemaakt van linkposts, omdat je natuurlijk iedereen naar je website wilt hebben! Maar ook op je eigen facebook– of linkedin pagina is de afwisseling tussen afbeeldingen, video’s en linkposts van groot belang voor meer interactie en naamsbekendheid op social media.

Welke afmetingen gebruik je voor een linkpost?

De standaard afmetingen voor visuals zijn 1200×628 of 1200×1200 pixels.

Alles helder?

Mooi! Zo niet, geen probleem. Dan staat jouw Social Media specialist natuurlijk voor je klaar. Heb je die niet? Dat valt op te lossen. Bekijk onze diensten

Help! Ik heb meer opheldering nodig

Heb je iets gelezen in een mail of blog wat je niet begreep, maar kan je het hier niet terugvinden? Geen paniek. Vul hieronder in welke term wat meer uitleg nodig heeft en we gaan er mee aan de slag.